4 مرحله تا نصب تلویزیون روی دیوار | راهنمای کامل
برای نصب تلویزیون روی دیوار باید موارد و نکاتی را رعایت کنیم تا هم به تلویزیون آسیب وارد نکنیم هم جلوی خسارت و ضرر های آینده را بگیریم. سبک های جدید در تی وی وال و استفاده از متریال های مختلف مثل ماربل شیت، ترمووال، کابینت دیواری تلویزیون و … سبب شده اتصال تلویزیون روی دیوار مورد استقبال واقع شود.
در این مقاله سعی کرده ایم راهنمای کاملی حاصل مشورت با استادان کار و تجربیات مجموعه جمع آوری کرده و در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. از قسمت ترمووال چوب طبیعی و ترمووال PVC می توانید محصولات مرتبط با تی وی وال را مشاهده کنید.
1. انتخاب دیوار مناسب برای نصب تلویزیون
برای نصب تلویزیون روی دیوار مهم ترین نکته انتخاب محل مناسب برای تلویزیون و تی وی وال است. برای این کار رعایت چند نکته در خصوص محل نصب و نوع دیوار ضروری است.
- تا حد ممکن سعی کنیم محلی را برای تلویزیون در نظر بگیریم که بیشترین دید را از نقاط مختلف منزل داشته باشد.
- محل نصب تلویزیون به دلیل انعکاس نور و کاهش کیفیت دید و تصویر روبروی نور پنجره قرار نگیرد.
- از قرار دادن تلویزیون در نزدیکی لوازم گرمایشی خودداری کنیم زیرا گرما باعث کاهش عمر مفید تلویزیون و آسیب به قطعات می شود.
- تلویزیون باید در راستای خط دید شما باشد و برای تماشای آن احتیاج به چرخش سر نباشد تا از آسیب به گردن و خستگی در استفاده طولانی مدت جلوگیری شود.
- دیواری برای تلویزیون در نظر گرفته شود که قادر به تحمل وزن تلویزیون و اکسسوری های متصل به آن باشد در ادامه مفصل تر در مورد آن توضیح خواهیم داد.
نصب تلویزیون روی دیوار گچی
رایج ترین نوع دیوارها در ساختمان های مسکونی این نوع دیوار ها هستند که معمولا از یک زیر لایه آجری یا سفالی با نازک کاری گچ و خاک و گچ ساخته شده اند. این نوع دیوارها هم به صورت باربر و هم جدا کننده وجود دارند که نوع باربر آن توانایی تحمل وزن های بالاتری را داشته و قابل اعتماد تر است.
دیوارهای گچی پیش ساخته شکننده تر هستند و بر اثر فشار ممکن است ترک برداشته و نتوانند اجسام سنگین را بر روی خود تحمل کنند.
نصب تلویزیون روی دیوار سفالی
همانطور که قبل تر اشاره شد این نوع دیوار ها توانایی تحمل وزن تلویزیون را بر روی خود دارند و در اکثر ساختمان های نوساز جهت کاهش وزن ساختمان از این نوع متریال استفاده شده است.
برای نصب و سوراخ کاری دیوارهای سفالی بهتر است مته مناسب با رولپلاک را انتخاب کرد و از گشاد کردن بیش از حد محل سوراخ ها خودداری کرد، بهتر است در محل ملات یا قسمت های توپر سفال سوراخکاری انجام شده و از رول پلاک های پروانه ای یا شاخک دار برای اتصال بهتر استفاده کرد.
نصب تلویزیون روی دیوار کناف
این نوع دیوارها که از ورق های گچی ساخته شده اند به صورت عادی تحمل وزن و برش را به صورت نقطه ای ندارند برای این کار از سازه های کناف استفاده می کنند تا مقاومت و توان دیوار برای تحمل بار افزوده گردد.
برای نصب تی وی وال روی این نوع دیوارها باید در قسمت های سازه ای اتصال انجام شود و پایه های نگهدارنده تلویزیون روی این اجزا قرار بگیرد. قبل از اجرای این نوع دیوار پیش ساخته می توانیم چیدمان سازه کناف را برای نصب تلویزیون روی دیوار بهینه کنیم.
بعد از نصب و اجرا دیوار نیز می توانیم با ضربه زدن به دیوار از روی صدا قسمت های تو خالی و توپر دارای سازه را تشخیص دهیم. یا با استفاده از آهنربا سازه های فلزی زیر کار و محل آنها را مشخص کنیم.
2.استاندارهای نصب تلویزیون روی دیوار
نشیمن مبلمان های رایج معمولا ارتفاعی بین 40 تا 45 سانتیمتر دارد و خط دید انسان در حالت نشسته از کف 60 سانتی متر است.
برای محاسبه ارتفاع مناسب تلویزیون بر روی دیوار باید ارتفاع نشیمن صندلی را با مقدار خط دید استاندارد در حالت نشسته جمع کنیم تا به اندازه مناسب برسیم به طور مثال با اندازه های گفته شده این مقدار برابر است با 105=60+45
با توجه به ابعاد بدست آمده بهتر است وسط تلویزیون شما در خط دید گفته شده با اختلاف 15 سانتیمتر بالاتر یا پایین تر قرار بگیرد تا در طولانی مدت دچار گردن درد نشویم. ابعاد تقریبی تلویزیون های مختلف در جدول زیر آمده است.
3.انواع پایه تلویزیون (براکت) و طریقه نصب آن روی دیوار
براکت ها یا پایه های دیواری قطعاتی هستند که برای نصب تلویزیون روی دیوار به آنها نیاز خواهیم داشت. این قطعات فلزی از دو جز ثابت و متحرک ساخته شده اند که توسط پیچ به دیوار متصل می شوند.در ادامه به معرفی انواع پایه های دیواری خواهیم پرداخت.
پایه ثابت: این نوع پایه کمترین قیمت را در میان براکت ها داشته اما امکان هیچ گونه چرخش یا تغییر زاویه را به تلویزیون نمی دهد. برای استفاده از این نوع پایه باید در انتخاب محل نصب و امکان دید آن دقت کنیم زیرا پس از نصب هیچ گونه زاویه و تغییری برای مشاهده تلویزیون نخواهیم داشت.
پایه متحرک تک جهت: این نوع پایه ها بیشترین استفاده را در تی وی وال داشته و می توانند صفحه تلویزیون را در راستای بالا و پایین شیب دهند و امکان مشاهده را به صورت نشسته روی زمین یا خوابیده هم فراهم کنند. این نوع پایه ها با نام بازویی نیز شناخته می شوند.
پایه متحرک دو جهت: این نوع پایه ها علاوه بر زاویه ای که در راستای بالا و پایین دارند می توانند به سمت چپ و راست نیز چرخش داشته باشند. با این تغییر زوایا می توانید دید مناسبی را در هر نوع موقعیتی برای مشاهده تلویزیون داشته باشید.
- تنها عیبی که این نوع پایه ها دارند این است که نسبت به باقی پایه ها فاصله بیشتری از دیوار می گیرند.
نکات مهم برای نصب پایه دیواری تلویزیون
در خرید براکت حتما به محل نصب تلویزیون و وسعت دید آن برای تماشای بهتر از هر قسمت فضا دقت کنید و بر اساس مدل های مختلف گفته شده گزینه مناسب را تهیه کنید.
در انتخاب جنس براکت توجه داشه باشید تا ورق پایه تلویزون ضخامت قابل قبولی داشته و اتصالات پایه و لولا ها به راحتی و روان کار کنند.
ابعاد بازوها با توجه به ابعاد جای پیچ پشت تلویزیون دارای ارتفاع مناسبی باشند تا هم قابلیت تنظیم داشته باشند و هم به خوبی به بدنه تلویزیون محکم شوند.
ریل ثابت پشتی دارای زبانه هایی جهت جلوگیری از خروج بازوهای متصل به تلویزیون باشد.
برای اتصال پایه ثابت به دیوار باید از پیچ های واشر دار متناسب با ابعاد براکت استفاده کرد تا به خوبی ورق را بر روی دیوار نگه دارد.
در صورت اتصال براکت روی ورق ام دی اف یا سایر متریالهای زیرکار تلویزیون که با فاصله از دیوار قرار می گیرند باید از پیچ و مهره به همراه واشر برای اتصال استفاده کرد و برای اطمینان بیشتر ورق پشت براکت را به صورت دوبل اجرا کرد
بهتر است برای اتصال مطمئن تر پیچ ها به دیوار از انواع رولپلاک های شاخک دار یا پروانه ای ک گیرایی بیشتری دارند متناسب با نوع دیوار استفاده کرد.
4.اجرا و نصب تلویزیون روی دیوار
حال می توانیم برای نصب تلویزیون روی دیوار اقدام کنیم برای این کار به ابزارهای زیر نیاز داریم
- دریل
- متر و تراز
- پیچ گوشتی
- براکت یا پایه دیواری
ابعاد مناسب را جهت نصب تلویزیون با توجه به استانداردهای گفته شده در بالا پیدا کرده و روی دیوار علامت گذاری می کنیم.
محل پیچ ها را با استفاده از قطعه ثابت براکت روی دیوار تراز و علامت گذاری می کنیم و با استفاده از دریل با توجه به ابعاد رولپلاک سوراخ می کنیم.
قبل از سوراخ کاری مطمئن شویم که هیچ گونه تاسیسات برقی یا لوله کشی از محل های مشخص شده عبور نکرده باشد.
سعی کنیم از مته مناسب با رولپلاک برای سوراخ کردن دیوار استفاده کنیم تا رولپلاک داخل دیوار فضای آزاد نداشته باشد و به راحتی خارج نشود. باید رولپلاک به صورت کامل داخل دیوار قرار بگیرد و از بریدن آن خودداری کنیم.
با استفاده از پیچ های مناسب واشر دار قطعه ثابت براکت را روی دیوار متصل می کنیم دقت نمایید که حداقل تعداد پیچ برای اتصال مطمئن و قوی باید بیشتر از 4 نقطه باشد.
در بالا هم اشاره شد برای اتصال بهتر رولپلاک در دیوار بهتر است از روپلاک های شاخک دار یا پروانه ای متناسب با نوع دیوار استفاده کنیم.
برای نصب تلویزیون روی دیوار باید پایه های آن را که برای قرار دادن روی میز تلویزیون قرار گرفته و معمولا به صورت پیچی یا خار هستند با کمک راهنمای تلویزیون با دقت جدا کنیم. برای این کار از کسی کمک بگیریم تا آسیبی به تلویزیون وارد نشود.
پشت تلویزیون محل نصب پایه های براکت را که معمولا دارای رزوه های بزرگ تری برای بستن پیچ های گوشتی براکت یا پایه دیواری تلویزیون هستند پیدا کنید.
بازوهای براکت را که دارای سوراخ های متعدد در روی آن هستند به صورتی که در راستای مرکز تلویزیون به یک اندازه و نسبت قرار بگیرد با پیچ های مخصوص ببندید.
دقت کنید بهتر است برای بستن پیچ ها از پیچ گوشتی استفاده کنیم تا فشار زیادی به رزوه های قاب تلویزیون وارد نشود و با دقت و ظرافت بیشتر این کار انجام شود.
پس از بستن پیچ ها با کمک از فردی دیگر بازوهای براکت را از بالا در ریل ثابت آن قرار می دهیم و پیچ های پایین بازوها را با پیچ گوشتی بلند جهت ثابت شدن اجزا و خارج نشدن از روی ریل محکم می کنیم.
در انواع براکت های متحرک لازم است قسمت متحرک بازوها را به یک اندازه برای شیب تلویزیون به سمت بالا یا پایین با استفاده از مهره مخصوص آن تنظیم کنیم.
اگر تلویزیون روی قاب ام دی اف یا نوع دیگری از زیرسازی قرار می گیرد، می توانیم به صورت فیتینگ یا به صورت ساخت قاب این کار را انجام دهیم.
برای مخفی کردن سیم ها و نظم بیشتر اگر امکان تخریب دیوار باشد می توانیم از لوله و زانویی برای مخفی کردن سیم ها استفاده کنیم در غیر این صورت از داکت های چسبی یا سیم زیپ هم می توانیم برای نظم بیشتر سیم ها استفاده کنیم.
پس از پیدا کردن محل پیچ ها در پشت تلویزیون پایه های براکت را که دارای سوراخ های متعدد متناسب با انواع مختلف تلویزیون هستند در پشت tv می بندیم. بهتر است این کار را با دقت و بدون فشار زیاد با پیچ گوشتی انجام دهیم تا آسیب به رزوه ها و خود تلویزیون وارد نشود.
اگر تلویزیون مستقیم روی دیوار قرار بگیرد می توان از پیچ و رولپلاک داخل بسته براکت استفاده کرد در غیر این صورت برای اتصال روی انواع ورق ام دی اف یا باکس تلویزیون که با فاصله روی دیوار قرار می گیرد باید از پیچ و مهره برای اتصال به بدنه استفاده کرد.
کار نصب تلویزیون روی دیوار به اتمام رسیده و در این مقاله سعی کردیم تمامی نکات مهم و تجربی را برای رسیدن به یک تی وی وال زیبا و مطمئن برای شما عزیزان ارائه کنیم.
قیمت نصب تلویزیون روی دیوار
دغدغه بیشتر افراد برای تغییر دکوراسیون هزینه آن می باشد اما در این مورد باید بگوییم که این کار نسبت به خرید میز تلویزیون هزینه بسیار کمتری دارد و می توان یک براکت را با توجه به ابعاد تلویزیون با قیمتی بین 350 تا 800 هزار تومان خریداری کرد.
البته باز هم به این نکته اشاره میکنیم که برای اطمینان بیشتر از خرید براکت های با ورق نازک باید خودداری کرد.
مزایا و معایب نصب تلویزیون روی دیوار
مزایا:
با نصب تلویزیون روی دیوار می توانید دیگر به دنبال خرید میز تلویزیون نباشید و هزینه ها را مدیریت کنید.
اگر فرزند کوچک دارید با نصب تلویزیون روی دیوار می توانید آن را از دسترس بچه ها دور کنید و از آسیب های احتمالی به کودکان و تلویزیون خودداری کنید.
با نصب تلویزیون روی دیوار فضای کمتری از دکوراسیون شما مورد استفاده قرار گرفته و برای فضاهای کوچک و آپارتمانی این سبک دکوراسیون به بزرگ تر نشان دادن فضا و استفاده بهینه از آن بسیار کمک خواهد کرد.
معایب:
ثابت بودن محل تلویزیون و عدم امکان جابجایی آن برای کسانی که به دنبال تغییر مداوم در اجزا دکوراسیون هستند.
دیده شدن سیم ها و کابل های تلویزیون که با راه های گفته شده می توان تا حد زیادی به اجزا نظم داد.
دیدگاهی در مورد “4 مرحله تا نصب تلویزیون روی دیوار | راهنمای کامل”
درود بر شما ،بسیار عالی،دقیق و کاربردی بود .متشکرم
سلام و ارادت، ممنون از پیام و محبت شما جناب حاتمی
با سلام و عرض ادب درود بر شما عالی بود جامع و کامل
سلامت باشید جناب نادری ممنون که وقت گذاشتید
سلام آموز ش های نصب تلویزیون عالی بود فقط سوالی داشتم در مورد نصب جک تلویزیون روی تیوی وال (ام دی اف)ازچه نوع پیچی جهت مقاومت بیشتراستفاده شود
سلام ممنون از پیام شما، برای اتصال بهتر براکت فلزی تلویزیون و متلقات آن روی MDF، قیدی با ابعاد براکت در پشت ورق ام دی اف به صورت دوبل با پیچ و مهره و واشر فلزی قرار داده شود و با خالی کردن قسمت واشر پشتی با خزینه تا حد ممکن مهره را داخل قید پشتی فرو برد.
سلام ممنون از راهنمایی های کاملتون،یه سوال براکت و روی ماربل شیت پیچ کنیم نمیشکنه؟یا اینکه جاشو باید دربیاوریم به دیوار پیچ شه
سلام، خوشحالیم که مقاله براتون کاربردی بوده _ برای نصب براکت میتونیم مستقیم روی ماربل شیت سوراخ کاری کرده و نصب را انجام دهیم