پروفیل قرنیز نوری | قیمت قرنیز نوری و انواع آن
پروفیل قرنیز نوری از متریال های نوین ساختمانی است که می تواند زیبایی فضای تجاری، اداری و مسکونی شما را چند برابر کند. قیمت قرنیز نوری بر اساس متر طول بوده و در ابعاد مختلف از جنس آلومینیوم، پلی اورتان و پلی استایرن تولید می گردد. در ادامه با انواع قرنیز نوری و روشنایی های آن آشنا خواهیم شد.
قیمت قرنیز نوری
قیمت قرنیز نوری بر اساس متریال پروفیل ها متغیر است و بر اساس جنس آن در صورتی که از مواد پلاستیکی باشد در متراژ سه متر عرضه شده و قیمت آن بر اساس شاخه می باشد و اگر از جنس آلومینیوم باشد طول شاخه ها همان سه متر بوده اما قیمت به صورت متر طول محاسبه می گردد.
قرنیز نوری آلومینیومی
این نوع قرنیز ها با استفاده از مواد دسته اول و آلیاژ آلومینیوم 6063 ساخته شده و دارای کیفیت بالایی می باشد. این نوع پروفیل ها به صورت پودری رنگ می شوند، رنگ های پودری مقاومت بالایی در برابر خراشیدگی، سایش و ضربه دارند. از جهتی به دلیل تبادل گرمایی فلز آلومینیوم نقش خنک کننده یا هیت سینک را داشته و باعث انتقال حرارت و خنک شدن ریسه ها می شود که این امر باعث افزایش طول عمر ریسه ها می گردد.
قرنیز نوری PVC یا پلی استایرن
این نوع قرنیز ها قیمت پایین تری نسبت به آلومینیوم داشته و از جنس پلی وینل کلراید (PVC) یا پلی استایرن می باشند که از خانواده پلاستیک ها محسوب می شوند. قرنیز های پی وی سی در انتقال حرارت تولید شده ضعیف تر بوده و فضایی برای عبور سیم و درایور های روشنایی ندارند. این نوع پروفیل ها بیشتر در رنگ سفید در بازار موجود بوده و در دو نوع قرنیز نوری دیفیوزر دار و قرنیز نور مخفی تولید شده و در دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می گیرند.
اجزا قرنیز نوری
قرنیز نوری از اجزای مختلفی تشکیل شده که نصب آن را کاری تخصصی و نیازمند تجربه و مهارت کرده است در ادامه با اجزای قرنیز نوری بیشتر آشنا خواهیم شد.
بدنه قرنیز نوری
همان طور که قبل تر به آن اشاره شد جنس بدنه قرنیز نوری می تواند هم از جنس پلی اتیلن یا پی وی سی و هم از نوع آلومینیوم باشد. در قرنیز نوری آلومینیومی بدنه قرنیز از دو قسمت زیره که به دیوار متصل می گردد و قسمت رویه که توسط شیار هایی به صورت کشویی بر روی قسمت زیرین متصل می شود تشکیل شده است.
دیفیوزر
سطحی از جنس پلاستیک منعطف با قابلیت عبور نور به رنگ شیری که باعث جلوگیری از دیده شدن پیکسل های ریسه نور شده، نور را به صورت یکنواخت پخش می کند و از انتشار گرما و اشعه UV از ریسه نور جلوگیری می کند.
نوارهای LED
ریسه نور LED برای قرنیز نوری می تواند به صورت 12 ولت در تراکم 120 و 240 اجرا گردد که برای اتصال آن باید از ترانس استفاده کرد. علاوه بر ریسه های 12 ولت می توان از ریسه های درایور خور با تراکم 120 و 180 نیز استفاده کرد.
درایور LED
درایور LED در واقع مبدل جریان برق است که جریان برق متناوب و غیر مستقیم(AC) را به جریان مستقیم و ثابت (DC) تبدیل می کنند. درایور و سویچینگ ها کاربردهای مشابهی دارند با این تفاوت که درایورها در برابر تغییرات جریان و ولتاژ مقاوم تر هستند، دوام و راندمان بالایی دارند و حجم و اندازه آن کوچک تر بوده و دارای قیمت کمتری هستند.
انواع ریسه قابل استفاده در قرنیز نوری
شیار موجود در قرنیز های نوری بین 10 تا 12 میلیمتر می باشد که از انواع ریسه های تک لاین، دو لاین، ریسه های رونده یا آبشاری، ریسه های برنامه پذیر RGB و ریسه های سه رنگ در قرنیز می توان استفاده کرد.
اما نکته حائز اهمیت در قرنیز های نوری استفاده از ریسه با توجه به فضای در دسترس برای جایگذاری ترانس یا درایور یا برق مستقیم است و بر اساس آن می توانیم روشنایی خود را انتخاب کنیم. اگر در حال بازسازی هستیم می توانیم محل های مناسب برای منابع تغذیه را در کف یا دیوار تعبیه کرده و پس از آن به راحتی تنها با برش پروفیل قرنیز نصب این قرنیزهای نوری را انجام دهیم.
بهتر است از ریسه های درایور خور یا ریسه های 12 ولت که به دلیل تولید حرارت کم و ولتاژ پایین خطر اتصال بدنه را ندارند در داخل قرنیزهای نوری استفاده کنیم. یا در صورت استفاده از ریسه های 220 موارد ایمنی را رعایت کنیم و ابتدا و انتهای ریسه را وارنیش بزنیم همچنین اگر سطح مس در جایی از ریسه نمایان است آن را با عایق مناسب بپوشانیم.
آموزش نصب قرنیز نوری
مهم ترین نکته در نصب قرنیز نوری تامین برق و جای گذاری محل ترانس یا درایور برق در مدل های ریسه 12 و 24 ولت می باشد. برای این کار می توانید در دیوار قسمت هایی را متناسب با اندازه درایور که ابعاد کوچکی دارد شیار ایجاد کرده و درایور را داخل آن جای گذاری کنید.
در مدل برق 220 تنها لازم است برق مورد نیاز را در داخل دیوار و یا کف تعبیه کرده و آن را با اتصال مستقیم به ریسه ها متصل کرد. نکته مهم در اتصال برق 220 رعایت تمامی نکات ایمنی در خصوص احتمال اتصال برق به بدنه قرنیز و اتصالی یا خطر برق گرفتگی می باشد که با کارگذاری اصولی ریسه و رعایت اصول برق کشی می توان از بروز اتفاقات احتمالی در آینده جلوگیری کرد.
در قرنیز های آلومینیومی قسمت رویه و زیره قرنیز دو تکه بوده و در ابتدا لازم است قسمت زیره کار به دیوار متصل شود و احتیاج به فارسی کردن و برش های زاویه دار نیست. در مرحله بعدی اتصالات، درایورها و سیم های مورد نیاز در قرنیز و در قسمت های خالی قرار داده می شود.
قسمت رویی قرنیز که به صورت کشویی در قسمت زیرین بسته می شود در محل های شکستگی برش داده شده یا به اصطلاح فارسی می شود.
سپس ریسه های نور در بخش رویی قرنیز و در قسمت شیار نور با چسب خود ریسه چسبانده شده و اتصال سیم به ریسه انجام می شود و سطح رویی در محل خود قرار داده می شود. پس از اتمام کار چسباندن ریسه و تامین برق آن قسمت دیفیوزر یا متعادل کننده نور که طلق شیری رنگ است بر روی شیار نور قرار می گیرد و کار نصب قرنیز نوری به اتمام می رسد.