انواع شلف دیواری | راهنمای نصب و 5 نکته برای خرید
مرتب کردن لوازم و چیدمان آن روی شلف دیواری و همیشه در دسترس بودنشان هم زیبایی به همراه دارد و هم به عنوان دکوری کاری جذاب و دوست داشتنی است. شلف دیواری از المان های پرکاربرد و قدیمی در دکوراسیون است که از قدیم با اشکال مختلف آن مثل قفسه و طاقچه آشنا هستیم.
امروزه شلف های دیواری بسیار بیشتر از گذشته و در فضاهای مختلف دکوراسیون مورد استفاده قرار می گیرد و علاوه بر وجهه کاربردی بودن به عنوان المان و جزئی از دکوراسیون و تزئینات منزل مورد استفاده قرار می گیرد.
جنس شلف دیواری
شلف دیواری را در فضاهای مختلف می توان برای تزئین یا نظم بخشیدن به وسایل استفاده کرد. این شلف ها از متریال های مختلفی مثل چوب طبیعی، ام دی اف و نئوپان، پروفیل و ورق فلزی، ورق پی وی سی، ورق پلکسی، سرامیک و … ساخته می شوند.
نوع جنس شلف دیواری باید متناسب با فضای استفاده و کاربرد آن باشد به طور مثال برای فضاهای مرطوب باید از جنس ضد آب و رطوبت استفاده کرد یا برای اجسام سنگین نمی توان از جنس ورق پلکسی استفاده کرد.
امروزه از شلف های دیواری برای قرار دادن ظروف و وسایل، گلدان، کتاب، دکوری و حتی تلویزیون و لوازم برقی دیگر آن استفاده می شود. حال باید ببینیم این اکسسوری بیشتر جنبه تزئینی دارد یا داشتن آن در خانه به نحوی ضروری و کاربردی است.
چرا باید از شلف های دیواری استفاده کنیم؟
قیمت مناسب و اقتصادی شلف دیواری؛ در کنار اینکه کیفیت و زیبایی را هم در دیزاین فضای خود داریم باعث استقبال از این محصول شده و آن را محصولی به صرفه، اقتصادی و بسیار پرطرفدار کرده است.
تنوع بالای شکل و طرح شلف دیواری؛ باعث شده این محصول برای هر نوع سبک و فضای داخلی قابل استفاده باشد و هر مدل سلیقه ای را پوشش دهد.
استفاده بهینه از فضا با شلف دیواری؛ می تواند دلیل دیگری برای استفاده از آن باشد زیرا فضای کمی از دیوار را اشغال می کند و می توان استفاده بهینه ای از فضاهای دیگر داشت که هم در فضاهای کوچک بسیار کاربردی است هم در فضاهای بزرگ محیط را دلبازتر نشان می دهد.
شلف دیواری به عنوان دکور؛ هم می تواند مورد استفاده قرار بگیرد و دیوار را از سادگی و خالی بودن در بیاره. روی شلف هم می توانیم با لوازم دکوری، گلدان، کتاب و … با خلاقیت خودمان تزئین کنیم.
شلف دیواری همیشه و همه جا قابل استفاده؛ و برای هر فضایی مناسب و کاربردی است. فرقی ندارد که در کجای منزل یا محل کار خود قرار است آن را نصب کنید چون به راحتی می توان آن را جابجا کرد و از پذیرای و آشپزخانه گرفته تا انباری و بالکن از آن استفاده کرد.
- همانطور که در بالا اشاره شد این محصول مزایای بسیاری دارد، همیشه قابل استفاده و کاربردی است و هیچ وقت از خرید آن پشیمان نخواهیم شد. شلف دیواری در هر جایی از فضای دکوراسیون کاربرد دارد که بیشتر با استفاده های آن آشنا خواهیم شد.
شلف دیواری برای آشپزخانه
استفاده از شلف در آشپزخانه قدمتی به اندازه ابداع شلف های دیواری دارد و اولین فضایی که شلف ها در آن مورد استفاده قرار گرفتند آشپزخانه بود. شلف های دیواری در آشپزخانه برای آویزان کردن ابزارهای مختلف آشپزی، مثل ملاقه و کفگیر و … یا برای قرار دادن بانکه های حبوبات، چای و قهوه و سایر موارد به کار می رود.
شلف دیواری برای اتاق خواب
در اتاق خواب وسایل گوناگونی وجود دارد که مدام با آنها سر و کار داریم و می توانیم با شلف پایه مخفی دیواری بدون اینکه فضای زیادی اشغال شود میز آرایش، کتابخانه یا دکوری برای قاب عکس، گلدان و سایر لوازم تزئینی داشته باشیم.
شلف دیواری برای اتاق کودک
معمولا کوکان با حس کنجکاوی خود سعی در شناخت وسایل مختلف دارند و این باعث شلوغی و به هم ریختگی همیشگی اتاق خواهد شد. راهکاری که می توان وسایل را از دسترس کودکان دور نگاه داشت همین شلف های دیواری هستند که هم دکور اتاق را زیبا و مرتب خواهند کرد و هم از دسترس کودکان دور خواهد ماند.
شلف دیواری برای پذیرایی
همیشه در کنار تلویزیون وسایل مختلفی وجود دارد که می توان با استفاده اش شلف های دیواری تی وی وال را دیزاین کرده و وسایل و دکوری های مورد نیاز را بر روی آن قرار داد. یا در فضاهای خالی دیوارهای اتاق پذیرایی را با چیدن قاب عکس، گلدان یا لوازم دکوری با سلیقه و خلاقیت خود تزئین کرد.
علاوه بر محیط های گفته شده شلف ها را میتوان در فضاهای مختلف خانه مثل بالکن، سرویس بهداشتی، راهرو، انبار یا در محل کار، محیط های اداری، رستوران ها، کافه ها و فضاهای دیگر نیز مورد استفاده قرار داد.
روش های مختلف اتصال شلف به دیوار
در تهیه شلف های دیواری به نوع اتصال آن به دیوار و وزن قابل تحمل روی شلف توجه داشته باشیم تا در آینده دچار مشکل نشویم. در ادامه روش های رایج برای نصب شلف دیواری را بررسی خواهیم کرد.
اتصال شلف دیواری با پایه
ساده ترین راه و در دسترس ترین راه همین پایه های فلزی یا پلاستیکی هستند که قطعه کف شلف را می توان به آن متصل کرد. این نوع پایه ها چون در معرض دید هستند بیشتر به صورت دکوراتیو و طرح دار ارائه می شود و تنوع بالایی در شکل، جنس و اندازه دارد و می تواند نیاز هر نوع سلیقه ای را برطرف کند.
اتصال شلف پایه مخفی دیواری
شلف های مدرن و مینیمال معمولا از پایه های مخفی استفاده می کنند که به صورتی چوبی یا به صورت فلزی قابل اجرا هستند. معمولا ضخامت این نوع شلف پایه مخفی به دلیل پنهان شدن پایه ها بزرگتر بوده و پایه ها داخل بدنه شلف قرار خواهد گرفت.
برای نصب پایه فلزی باید داخل چوب حفره ای ایجاد کرد تا میله بست شلف در آن قرار گرفته و با پیچ بست شلف و رولپلاک به دیوار متصل شود. اما برای شلف هایی با پایه ام دی اف فضای داخل شلف خالی بوده و پایه به صورت سرتاسری با دستک های عمود در داخل بدنه شلف قرار می گیرد.
اتصال شلف دیواری با روش فیتینگ
روش فیتینگ بیشتر برای اتصال کابینت های دیواری انجام می شود اما می توان برای نصب شلف پایه مخفی و میز تلویزیون دیواری نیز از آن استفاده کرد. این روش که بر اساس اتکا دو قطعه چوبی بر روی هم انجام می شود می تواند وزن بیشتری را تحمل کند و فضای کمی را از شلف خواهد گرفت.
نورپردازی برای شلف
شلف های نوری تنوع زیادی دارند و معمولا از جنس شیشه، پلکسی یا چوبی هستند. برای نورپردازی شلف بهتر است از نور 12 ولت به دلیل طول عمر بالا، ایجاد حرارت و خطر برق گرفتگی کمتر به دلیل اتصال به بدنه شلف استفاده کرد. اصلی ترین مشکل در نورپردازی شلف مخفی کردن سیم های برق است.
برای مخفی کردن سیم های برق یا باید خروجی برق از قبل داخل دیوار تعبیه شده باشد یا با روش های گفته شده آن را پنهان کرد. یکی از روش های برای پنهان کردن سیم ها این است که شلف روی دیوارپوش نصب شود و سیم کشی پشت دیوارپوش انجام شود، برای این کار می توان از انواع ترمووال چوب طبیعی یا ترمووال pvc که در حال حاضر بسیار پرطرفدار است استفاده کرد.
در پایه های مخفی ام دی اف می توان از یک پاور بانک استفاده کرد. پاور بانک ها قادر به تامین برق 5 ، 9 و 12 ولت هستند و به راحتی می توان داخل محفظه شلف آن را مخفی کرد و با یک کلید فشاری روی شلف نور شلف را خاموش و روشن کرد و با سیم یا تعبیه درگاه usb روی شلف پاوربانک را شارژ کرد.
پاوربانک ها در ظرفیت های مختلفی تولید می شوند و چون ریسه های نوری معمولا مصرف پایینی دارند مدت زمان طولانی می توان از آنها استفاده کرد.
همانطور که دیدیم شلف های دیواری اکسسوری بسیار کاربردی است که از خرید آن پشیمان نخواهیم شد و حتما در گوشه کنار فضای زندگی و کار خود به آن احتیاج خواهیم داشت. معمولا شلف های ساده و غیر فانتزی بسیار بیشتر و طولانی تر مورد استفاده قرار خواهد گرفت و همیشه جذاب و پر طرفدار است.
اگر نیاز به ساخت شلف یا تهیه شلف دیواری برای کاربری های مختلف دارید می توانید از مجموعه دکوران آن را تهیه کنید کافی است تا با کارشناسان ما تماس بگیرید تا راهنمایی کاملی را اختیار شما قرار دهند.
- برخی از سوالات متداول مشتریان
از ورق ام دی اف 16 میل برای ساخت شلف های دیواری پایه مخفی استفاده می شود و ابعاد آن به صورت پیش ساخته در کوچکترین سایز قابل سفارش حداقل 6 سانتی متر ارتفاع عرض 20 سانتی متر و طول 30 سانتی متر قابل سفارش می باشد. شما می توانید برای سفارش سایز دلخواه با مجموعه دکوران تماس حاصل فرمایید.
برای نصب شلف دیواری فقط نیاز به دریل برای سوراخ کردن دیوار و نصب پیچ و رولپلاک داخل آن داریم. نکته مهم اینکه برای نصب شلف دیواری و اتصال قوی و محکم آن بهتر است از رولپلاک های مخصوص دیوار مثل رولپلاک شاخدار و واشر هم اندازه با پیچ جهت اتصال بهتر کمک گرفت.
جواب به این سوال کمی مشکل به نظر می رسد و بستگی به جنس شلف های دیواری و پایه ها و اتصالات دیواری آن دارد. اما به صورت تجربی، میانگین وزنی که می توان برای شلف های ام دی اف مجموعه دکوران در نظر گرفت تا وزن ده کیلوگرم به صورت غیر نقطه ای در هر نیم متر طول می باشد.
شلف های دیواری پایه مخفی محاسن بسیار زیادی داشته و فضای کمی را اشغال خواهد کرد. از طرف دیگر این نوع شلف ها با هر نوع فضایی هماهنگ بوده و طرح های ساده و مینیمال آن همیشه پرطرفدار و قابل استفاده است.
برای شلف های دیواری از نورهای ریسه ای و خطی با پروفیل های آلومینیومی یا ریسه های سیلیکونی منعطف می توان استفاده کرد. اما برای تامین برق و انرژی آن در صورتی که برق 220 ولت باشد می توان به صورت مستقیم به پریز برق متصل کرد اگر از ریسه های 12 ولت استفاده شود از آداپتور یا ترانس های تبدیل 220 به 12 متناسب با متراژ نور و آمپر لازم باید استفاده کرد.
اما اگر بخواهیم به صورت مخفی برق لازم برای روشنایی را تامین کنیم باید از باطری های لیتیومی یا پاور بانک و ریسه های 5، 9 و 12 ولت استفاده کرد.