5 قدم تا نصب لاین نوری کناف | قیمت + راهنمای خرید

لاین نوری کناف شیوه ای جدید در نورپردازی است که با استفاده از نوارهای LED  و پروفیل لاین نوری انجام می شود و می تواند زیبایی فضای شما را چند برابر کند. این نوع نورپردازی با تمامی سبک های معماری تناسب داشته و با توجه به طیف وسیع روشنایی و پروفیل های مختلف آلومینیومی و سیلیکونی می تواند پاسخگوی هر ایده و سلیقه ای باشد.

لاین نوری کناف

نور خطی کناف به واسطه تنوع بالا، سرعت اجرا، راندمان بالا، و امکان اجرای طرح های متنوع هم بر روی سقف و هم دیوار بسیار در نورپردازی مورد توجه قرار گرفته است. اما باید به نکاتی در نصب این نوع نورپردازی دقت داشت، این نکات حاصل تجربه چند ساله تیم دکوران در نصب و اجرای لاین نوری است که در قالب مقاله ای در خدمت شما همراهان گرامی قرار گرفته است.

انتخاب طرح کناف

اولین نکته در اجرای لاین نوری کناف انتخاب طرح لاین نوری است. داشتن طرح لاین نوری می تواند در جایگذاری صحیح سازه کناف، سیم کشی و اجرای بهتر نورپردازی بسیار حائز اهمیت باشد.

طرح های لاین نوری کناف می تواند به صورت خطی و مینیمال، خطوط شکسته، قاب و فرم های هندسی و حتی فرم های منحنی و گرد با پروفیل های سیلیکونی انجام شود و تنوع طرح و شکل با توجه به خلاقیت و سلیقه مجری می تواند بسیار متفاوت و جذاب باشد.

طرح لاین نوری کناف

نصب و اجرای کناف

در اجرای سازه کناف متناسب با لاین نوری نباید از استحکام سازه کناف کم کرد و یا فاصله بین سازه ها را بیش از حد زیاد کرد، این کار به استحکام سازه آسیب می زند و ممکن است در آینده باعث افتادگی و عدم تراز بودن سازه گردد.

برای اجرای لاین نوری کناف لازم نیست در کناره های شیار کناف از پروفیل های سازه ای استفاده کرد، پروفیل های لاین نوری کناف با ارتفاع 1.2 سانتیمتر ساخته شده اند که با ضخامت گچبرگ کناف متناسب بوده و به راحتی می توان این پروفیل ها را روی سازه کناف پیچ کرد.

در صورت در نظر گرفتن پروفیل در کناره های شیار در نصب پروفیل لاین نوری کناف با مشکلات زیادی روبرو خواهیم شد که هم نصب لاینر را سخت خواهد کرد و هم اصلاح آن باعث آسیب دیدن کناف و سازه کناف خواهد شد.

محل شیارها برای اجرای لاین نوری نباید دو تکه و جدا از هم اجرا شود این نکته باعث ناتراز بودن ارتفاع دو سطح ورق کناف خواهد شد و این نا ترازی باعث ایجاد درز و یا تاب برداشتن پروفیل لاین نوری خواهد شد.

فاصله زیاد بین پروفیل های آویز نگهدارنده سازه U36  نیز می تواند باعث شکم دادن سقف و نا ترازی شده و درز و شیاری در هنگام اجرای پروفیل لاین نوری کناف در کناره ها ایجاد شود.

لاینر کناف

مورد مهم بعدی در صورتی که ابتدا و انتهای شیار لاین نوری با فاصله 5 تا 10 سانتیمتر سازه عبوری نداشته باشیم برای اتصال قوی تر پروفیل لاین نوری و عدم افتادگی کار باید از لقمه های کوچک پروفیل کناف U36 یا F47 در انتهای کار استفاده گردد این عمل باید قبل از نقاشی باشد تا محل پیچ های اتصال این لقمه ها روی کناف پوشیده شود.

نکته بعدی در مورد نحوه زدن شیار در کناف می باشد که این عمل بهتر است پس از اجرای ورق کامل کناف و در انتهای کار صورت پذیرد. برای این کار می توان متناسب با ابعاد پروفیل نور خطی کناف ابعاد را با تراز لیزری یا چاکلاین (ریسمان رنگی) روی ورق های کناف علامت گذاری کرده و عمل شیار زدن را با کاتر، یا دستگاه شیار زن انجام داد.

بهتر است شیار زده شده برای کناف به دلیل خطاهای دستی صورت گرفته یک تا دو میلیمتر بیشتر از عرض پروفیل در نظر گرفته شود تا پروفیل نور خطی به راحتی در جای خود قرار بگیرد و احتیاج به اصلاح دوباره شیار نباشد.

این مقدار دو میلیمتر بزرگتر در نظر گرفتن شیار با باله های پروفیل کناف توکار که معمولا از هر طرف 4 تا 8 میلیمتر (وابسته به کدهای مختلف پروفیل) بیشتر می باشد می تواند نقص های کناره های شیار کناف را بپوشاند.

پروفیل لاین نوری کناف

انتخاب پروفیل لاین نوری کناف را باید بر اساس طرح لاین نوری و مقدار روشنایی مورد نیاز برای فضا تعیین کرد. پروفیل های کناف با ارتفاع 7 تا 12 میلیمتر هم به صورت اتصال با فنر و هم اتصال مستقیم به سازه و با عرض های مختلف و امکان اجرای یک ردیف تا 5 ردیف ریسه LED موجود می باشد.

نکته مهم در مورد پروفیل لاین نوری کناف فاصله دیفیوزر با منبع نور می باشد. هر چه این فاصله کمتر باشد پیکسل های نور مشخص بوده و این فاصله کم پخش نور کمتری در داخل پروفیل خواهد داشت به همین خاطر بهتر است از پروفیل های 12 میلیمتری برای روشنایی لاینر کنافی استفاده کنیم تا پخش نور یکدست تری را داشته باشیم. 

کد پروفیل های لاین نوری مناسب برای کناف و ابعاد آن در ادامه آورده شده است، در صورتی که احتیاج به راهنمایی بیشتری در خصوص انتخاب پروفیل دارید با مجموعه دکوران تماس حاصل فرمایید.

رنگ پروفیل نور خطی کناف

رنگ پروفیل های لاینر کنافی به صورت کارخانه ای به صورت سفید، مشکی و نقره ای (آلومینیوم) موجود می باشد. اگر سقف کوتاهی دارید و یا می خواهید منبع نور با سقف یکدست و ترکیب شده با رنگ سقف دیده شود می توانید از رنگ سفید استفاده کنید.

اما اگر می خواهید به سقف عمق دهید و نورپردازی سقف جلوه نمایان تری از خود داشته باشد، استفاده از رنگ پروفیل مشکی به نورپردازی لاینر شما جذابیت بیشتری خواهد داد.

ریسه نواری لاین نوری

ریسه LED دارای تنوع بسیار بالایی است که ممکن است کمی انتخاب را برای ما سخت کند، انواع ریسه با رنگ ثابت، ریسه سه رنگ، ریسه آبشاری رونده، ریسه هفت رنگ RGB و …. از انواع مختلف این نوع روشنایی های نواری می باشد که می توان در لاینر کنافی از آن استفاده کرد.

در انتخاب ریسه نواری نور باید به چند نکته توجه داشت، تراکم ریسه، منبع تغذیه ریسه، توان خروجی ریسه نواری و عملکرد ریسه توجه داشت.

منبع تغذیه ریسه: ریسه های نواری لاین نوری دارای تنوع در منبع تغذیه می باشند این نوع ریسه ها را با جریان مستقیم برق 220 ولت، هم با جریان ثابت برق 220 ولت (درایور) و یا با استفاده از ترانس 12 ولت یا 24 ولت می توان اجرا کرد. هرکدام از مدل های یاد شده دارای معایب و مزایای مختص به خود می باشد.

به طور مثال از لحاظ دوام و طول عمر ریسه های نواری دارای ترانس و ریسه های درایوری طول عمر بیشتری نسبت به برق مستقیم 220 دارند. یا اگر مقدار روشنایی بیشتری لازم داشته باشیم باید از انواع ریسه های درایور خور استفاده کرد که از لحاظ نوری توان بالاتری دارند.
در صورتی هم که اجرای سریع و راحت مد نظر ما باشد می توان از برق مستقیم 220 ولت استفاده کرد.

تراکم ریسه: ریسه های نواری در تراکم 120، 180، 240 و 512 موجود می باشد. برای ریسه های برق مستقیم 220 ولت تراکم 120 و 240، ریسه های درایور خور تراکم 120 و 180، ریسه های ترانس 12 ولت تراکم 120 و 240 و برای ریسه های با منبع تغذیه ترانس 24 ولت ترکم های 60، 120، 240 و 512 در بازار موجود می باشد.

شار نوری، شدت نور

توان خروجی ریسه: میزان روشنایی ریسه و محیطی که می تواند روشن کند در ریسه های مختلف متفاوت است و با سه مقیاس در صنعت روشنایی سنجیده می شود. شدت نور، شدت روشنایی و شار نوری مقیاس های مختلفی هستند که سنجش روشنایی با این مشخصه ها انجام می شود.

شدت نور (Luminous Intensity): سنجش مقدار نور پرتاب شده بر اساس جهت و زاویه خاص از منبع نور، شدت نور نامیده می شود. به عبارتی این معیار به میزان نور در یک جهت خاص اشاره دارد و با واحد کندل (Candela) اندازه گرفته می شود.

شار نوری (Luminous Flux): مقدار نور تولید شده توسط منبع نوری در تمامی جهات است. به عبارتی فارق از زاویه تابش مقدار کلی نور تابیده شده از منبع نوری را اندازه گیری می کند و با واحد لومن (Lumen) سنجیده می شود.

شدت روشنایی (Illuminance): شدت روشنایی به شار نوری تابیده شده بر واحد سطح اشاره دارد. این معیار مقدار نور تابیده شده بر روی سطح فیزیکی اجسام مثل تابلو، زمین و … اشاره دارد و با واحد لوکس (Lux) اندازه گیری می شود.

عملکرد ریسه: ریسه های LED دارای عملکردهای مختلفی هستند که می توان به انواع ریسه های تک رنگ، ریسه سه رنگ 3COLOR، ریسه رونده آبشاری، ریسه های هفت رنگ RGB و ریسه های برنامه پذیر اشاره کرد که با سنسور و ریموت های مختلف تلفیق شده و می تواند زیبایی نورپردازی شما را چندین برابر کند.

لاین نوری کناف

نصب ریسه در لاین نوری کناف

ریسه های لاین نوری به صورت پشت چسبدار بوده و کافی است سطح زیرین لاین نوری کناف را از گرد و خاک و آلودگی پاک کرده و ریسه را در محل خود به سطح پروفیل بچسبانیم. اما باید به چند نکته تجربی در مورد نصب ریسه در لاینر کناف اشاره کنیم.

ریسه های برق مستقیم 220 ولت حرارت بالایی از خود تولید می کنند و این گرما می تواند باعث از بین رفتن چسب پشت ریسه شده و از سطح کار جدا شود به همین خاطر بهتر است در ریسه های برق مستقیم حتما در قسمت های مختلف پشت ریسه از چسب 123 به عنوان چسب جانبی برای اطمینان از اتصال بهتر، استفاده کنیم.

این کار در سایر مدل های ریسه نواری LED  نیز توصیه می شود تا در فواصل مختلف به صورت نقطه ای چسب زده شده تا از افتادن ریسه جلوگیری شود.

قاب لاین نوری کنافی

نکته بعدی در مورد اتصال زاویه ای در طرح های شکسته و قاب های روشنایی است. برای چرخش ریسه در زاویه 90 درجه هم می توانیم دو طرف پروفیل شیار ایجاد کنیم و مقداری از ریسه را برای ایجاد زاویه و چرخش از پروفیل خارج کنیم. هم می توانیم از انواع کانکتورهای ریسه L شکل که با عرض های 8 میلیمتر و 1 سانتیمتر موجود می باشد استفاده کنیم.

استفاده از کانکتورهای اتصال مستقیم و L شکل برای قاب ها می تواند کار را تمیز تر کرده و تاریک شدن کنج های کار را به دلیل سبک های مختلف چرخش ریسه کمتر کند.

نکته بعدی در مورد افت جریان در ریسه های 12 ولت و 220 ولت جریان ثابت درایور خور می باشد. برای نصب این نوع ریسه ها باید به مقدار جریان لازم برای متراژ ریسه مصرفی توجه داشته باشیم و متناسب با آن ترانس و درایور مختص به متراژ اجرایی را تهیه کنیم.

نکات مربوط به محاسبه جریان مصرفی برای تهیه ترانس و درایور به زودی در قالب ویدیوی آموزشی در سایت قرار خواهد گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید