نکات مربوط به طراحی و اجرا دکوراسیون در بازسازی و نوسازی
طراحی دکوراسیون و بازسازی منزل از نیازهایی است که رابطه مستقیم با ایجاد فضای دلنشین و زیبا برای ساکنین دارد. معمولا افراد سعی در تغییر دکوراسیون و زیبا سازی فضای سکونت خود حتی با تغییرات کوچک و جزئی دارند و این امری جدا ناشدنی از زندگی است.
این تغییرات می تواند نو شدن و تازگی به همراه داشته و فضای خانه را از یکنواختی و تکراری شدن خارج کند و تاثیرات مثبتی بر زندگی ساکنین داشته باشد. اما این تغییرات نیز باید بر اساس اصول و قوانین دکوراسیون و راحتی ساکنین ایجاد گردد که نیازمند شناخت اصول معماری، رنگ شناسی، متریال های نوین و … می باشد.
طراحی داخلی به معنای تقسیم بندی فضاهای مختلف و فرم های داخلی یک بنا و ایجاد روابط بین آن ها یا عرصه بندی می باشد که نیازمند آشنایی با استاندارد فضاها، آشنایی با مبانی تعادل، تقارن و تضاد، اصول و قوانین هارمونی رنگ، سبک شناسی، آشنایی با متریال های جدید، علم نور و روشنایی و سایر مهارت هایی است که یک متخصص دکوراسیون داخلی بر اساس آموخته های خود و تجربیات کسب شده می تواند بر اساس آن طرحی ارائه کند.
یکی از موارد مهم و پر تکرار در بازار کار دکوراسیون اصلاح فضا بر اساس نیاز و سلیقه کارفرما می باشد که شناخت استانداردها و اصول طراحی و تجربه متخصصان این حوزه می تواند به ساکنین کمک کند تا طرحی جهت استفاده بهتر از فضا، راحتی دسترسی و فضای دلچسب و زیبا را داشته باشند.
با گسترش صنعت ساختمان و دکوراسیون و امکان استفاده از ابزارهای متنوع و به روز در این حوزه می توان بسیاری از کارها و نواقص گذشته را از میان برداشت و با سرعت بیشتر و هزینه کمتر با استفاده از متریال های نوین بهترین نتیجه را برداشت کرد.
در این امر امکانات نرم افزاری و کامپیوتری می تواند با شبیه سازی فضا و نمایش آن قبل از ساخت هم امکان مشاهده نتیجه کار را داشت، هم ایرادات کار را قبل از اجرا پیدا کرد و هم دور ریز متریال را کاهش داد.
این امر ممکن است شامل هزینه ای در ابتدای کار باشد اما مزایای بسیار آن و صرفه جویی هایی که در ادامه انجام می پذیرد و رضایت کامل از نتیجه نهایی این فرآیند را بسیار ارزشمند می سازد.
آیا منزل من احتیاج به بازسازی یا نوسازی دارد؟
استفاده درست از فضا و بهبود کیفیت فضای منزل مسکونی و ایجاد تازگی و تنوع در فضای دکوراسیون داخلی زمان بندی مشخصی ندارد و هرزمانی که لازم باشد باید این تغییر و بهبود را در فضای زنگی فراهم کرد. این تغییر می تواند در روحیه افراد، کیفیت زندگی و دسترسی و استفاده بهینه از فضا تاثیر زیادی داشته باشد.
نکته دیگر اینکه فکر روی هزینه بازسازی و نوسازی منزل می تواند اشتباه باشد چون با تغییر دکوراسیون و ایجاد فضایی دلچسب و زیبا به نوعی ارزش فضای زندگی و کیفیت آن را افزایش داده ایم و سرمایه گذاری درستی را در جهت ایجاد رفاه خانواده و بالا بردن ارزش ملک خود داشته ایم.
چه موقع باید بازسازی یا نوسازی انجام بدهیم؟
بیشتر اوقات هنگامی که تفکیک فضاها به درستی صورت نگرفته باشد یا پلان ساختمان بر اساس نیازهای ساکنین دارای مشکلات و یا کمبود هایی باشد و یا هنگامی که تاسیسات گرمایش و سرمایش، لوله کشی ها و سایر اجزا ساختمان دچار مشکل شده باشند.
یا زمانی که فرم و شکل دکوراسیون، کفپوش و دیوارپوش یا تی وی وال و آشپزخانه، پذیرایی و اتاق خواب ها تکراری و قدیمی شده باشند یا به خوبی پاسخگوی نیاز ساکنین نباشند و احتیاج به تغییر و اصلاح داشته باشند افراد اقدام به بازسازی یا نوسازی می کنند.
البته هنگام فروش یا اجاره ملک این اقدام می تواند بسیار حائز اهمیت باشد زیرا نوسازی ساختمان های قدیمی می تواند باعث افزایش تقاضا از سوی مشتریان و بهبود پیشنهادات در خرید یا اجاره ملک را به همراه داشته باشد.
این مورد در خصوص ملک های تجاری و اداری و رستوران ها از اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا زیبایی فضای کار هم بر بهبود روحیه کارکنان و هم در افزایش فروش تاثیر مستقیم داشته و این تغییرات سرمایه گذاری ارزشمندی را بر روی کسب و کار خواهد داشت.
مراحل بازسازی و نوسازی چیست
بازسازی و نوسازی دکوراسیون بر اساس نیازها و تغییرات مورد نظر در فضای منزل و یا محل کار متفاوت است اما به صورت کلی پس از تماس با مجموعه دکوران کارشناسان ما در اولین فرصت از پروژه شما بازدید کرده و نیازها و خواسته های کارفرما را دریافت خواهند کرد و بر اساس تجربه و دانش خود راهنمایی های لازم را در اختیار شما قرار خواهند داد.
پس از این مرحله بر اساس درخواست کارفرما طراحی فضا به صورت سه بعدی انجام گرفته و برآورد هزینه توسط مجموعه صورت می پذیرد و اطلاعات لازم در اختیار مشتری جهت عقد قرارداد بازسازی یا نوسازی قرار داده می شود.
متعاقبا براساس طراحی صورت گرفته یا سبک و طرح مورد توافق اجرای پروژه آغاز شده و در زمان تعیین شده کار تحویل کارفرما داده می شود. مراحل بازسازی ساختمان به صورت کلی شامل آیتم های زیر می باشد:
- تخریب ساختمان
- ساخت دیوارها
- تغییر در و پنجره
- تاسیسات و لوله کشی
- برق کشی و روشنایی
- کف سازی و عایق کاری
- گچکاری و گچ بری
- کاشی و سرامیک
- نقاشی
- کابینت
- کفپوش، پارکت و …
- کاغذ دیواری، دیوارپوش و …
- سقف کاذب و دکوراتیو
- تزئینات دکوراتیو و جزئیات
- محوطه سازی، تراس و بالکن
- و …
بازسازی منزل احتیاج به مجوز دارد؟
در صورتی که در بازسازی احتیاج به جابجایی یا تخریب دیوار، تغییر راه پله، تغییر نقشه و سایر مواردی که ضوابط شهرداری را تحت شعاع قرار می دهد وجود داشته باشد لازم است تا مالک با مدارک مالکیت و تسویه حساب عوارض شهرداری جهت دریافت مجوز بازسازی ساختمان اقدام نماید.
در سایر مواردی که بازسازی شامل موارد جزئی مثل تغییر در و پنجره، کابینت، لوله کشی و برق کشی، نقاشی و سایر کارها و تزئینات جزئی دکوراسیون باشد احتیاجی به دریافت مجوز نمی باشد.
طراحی سه بعدی دکوراسیون
طراحی دکوراسیون و مدلسازی آن در نرم افزارهای معماری مزیت بسیار بزرگی است که می تواند شکل نهایی کار را به شما نشان دهد. این کار با هزینه ناچیز می تواند در تصمیم گیری و انتخاب اجزا و متریال ها به شما کمک کند تا در پایان کار رضایت کاملی از فضای ساخته شده داشته باشید.
همچنین در موارد بسیار ایرادات و نقص های کار را قبل از اجرا نشان داده و به شما کمک می کند تا با ریسک و خطای کمتری پروژه را ایجاد کرده و در هزینه های ساخت و خرید صرفه جویی داشته باشید.
علاوه بر آن تناسبات اجزا در دکوراسیون و فضا به نحو مناسبی شکل گرفته و با آزمون و خطا به دنبال راهکار نباشیم به این خاطر که بسیاری از ایرادات و تناسبات فضا در مدلسازی و رندر، نه به صورت ذهنی بلکه به صورت تصویر قابل مشاهده است و می توان قبل از اجرا راهکارهای مناسب را در نظر گرفت.
کدام سبک طراحی را انتخاب کنیم
معمولا زمانی که قصد تفییر دکوراسیون داریم در مورد سبک های دکوراسیون کنجکاو هستیم و به دنبال ایده گرفتن از سبک های مختلف برای فضای خود هستیم اما ممکن متوجه تفاوت های سبک های مختلف با هم نباشیم. به همین خاطر بهتر است از مشاورین و کارشناسان این حوزه کمک بگیریم.
نکته مهم در انتخاب سبک دکوراسیون هماهنگی آن با مبلمان و سایر وسایل منزل است. از سبک های پرطرفدار در ایران می توان سبک های کلاسیک و نئوکلاسیک، مدرن، مینیمال، سنتی و بوهمیایی را نام برد.